My Norwegian site

I Norge har vi heldigvis en statelig sentralbank, så vi er ikke så mye ute å kjører som for eksempel USA. I USA låner FED’en penger til staten, mot renter. Helt idiotisk da man kan trykke pengene selv nesten helt gratis.
I Norge trykker staten selv penger gjennom Norges Bank. Men Norske privat banker får lov til å “trykke” penger de også, siden vi bruker “fractional reserve banking”, det kunne nesten like gjerne vært kaldt “No reserve banking”. Norske banker kan lage penger hver gang de får inn et nytt lån. Pengene lånetakeren får er nye penger, laget direkte i banken. Norges bank regulerer hvor mye penger bankene kan låne ut i forhold til bankens reserver. Og Norges Bank prøver å treffe 2,5% inflasjon. Dette er en skjult skatt. Egentlig burde det ikke vært noen inflasjon i det hele tatt. I tillegg driver staten å støtter de private bankene, med våre skatte penger, når det går dårlig for dem. Det er et helt idiotisk system.

Her er ikke jeg enig med den ellers så oppegående Lysglimt, Det å binde valutaen vår til gull er veldig risikabelt, jeg ville valgt sølv om vi må binde valutaen til en råvare. Men jeg tror at vi ikke trenger å binde valutaen til noe som helst. Det vi må gjøre er å reformere bank systemet. Jeg ser for meg et system hvor det er mye billigere å låne penger fra en privat bank. Det er jo helt latterlig at bankene kan lage penger av tynn luft, for så å kreve beløpet tilbake betalt med renter.

kommer mer snart…

Leave a Reply